Ζητήματα Ψυχοθεραπείας

Ψυχοθεραπεία από το σπίτι

  Σε μια εποχή που πάρα πολλά όνειρα, επιθυμίες και εργασίες μας μπορούν διαδικτυακά να γίνουν πραγματικότητα, οι συνεδρίες με τον ψυχολόγο μας, μέσω των σύγχρονων αυτών επικοινωνιακών μορφών, αποτελούν μία ρεαλιστική καθημερινότητα.

Περισσότερα...

Άγχος: μια λέξη με πολλά νοήματα.

Το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας σ’ ένα ερέθισμα, που του προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Θα λέγαμε δηλαδή ότι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας του οργανισμού μας με τον εαυτό μας που μας κρούει τον ‘κώδωνα του κινδύνου’.

Περισσότερα...

Τι είναι η συστημική θεραπεία;

Στο χώρο της ψυχικής υγείας έχουν αναπτυχθεί διάφορες μορφές θεραπείας με το πέρασμα των χρόνων. Με πρώτο και αδιαφιλονίκητο αρχηγό όλων των θεραπειών την ψυχανάλυση. Όλες οι θεωρίες που ακολούθησαν είτε χρησιμοποίησαν στοιχεία της ψυχαναλυτικής θεωρίας για να στηριχθούν και να εξελιχθούν οι ίδιες, είτε και απέρριψαν πλήρως το περιεχόμενο της.

Περισσότερα...

H Νόσος Αλτσχάιμερ στο δικό μας σπίτι!

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας. Είναι μία ασθένεια εκφυλιστική και θανατηφόρα. Εντοπίζεται σε άτομα πάνω από 65 ετών, σπανιότερα δε και από την ηλικία των 50. Σήμερα στην Ελλάδα πάσχουν 160.000 άνθρωποι, στην Ευρώπη 7.300.000 και σ' όλο τον κόσμο περίπου 35.000.000.

Περισσότερα...