Υπηρεσίες

Ατομικές Συνεδρίες: Κατά την διάρκεια μιας ατομικής συνεδρίας το άτομο έχει την ευκαιρία να εκθέσει και να επεξεργαστεί οτιδήποτε μπορεί να το απασχολεί και να καθιστά την ζωή του δυσλειτουργική στο εδώ και τώρα. Μέσα στη δυαδική θεραπευτική σχέση ο θεραπευόμενος θέτει στόχους και σχεδιάζει τον τρόπο με τον οποίο θα κάνει τις αλλαγές που επιθυμεί στη ζωή του. Επίσης, σε μία ατομική συνεδρία ο πελάτης μπορεί να συζητήσει το πρόβλημα κάποιου άλλου σημαντικού προσώπου για αυτόν και πως μπορεί ο ίδιος να το βοηθήσει με την συμπεριφορά του.

Θεραπεία Ζευγαριού: Κατά την διάρκεια μιας τέτοιας συνεδρίας μέσα σε ένα πλαίσιο ασφαλές και προστατευμένο, όπως είναι η θεραπευτική σχέση, ξετυλίγεται σταδιακά ο τρόπος με τον οποίο σχετίζεται και αλληλεπιδρά το ζευγάρι στην πραγματική του ζωή και στην καθημερινότητα. Παρουσιάζεται μια μικρογραφία των τρόπων επικοινωνίας και έκφρασης των συναισθημάτων του ζευγαριού. Συχνά μέσα στη θεραπευτική συνεδρία ανακαλύπτει ο ένας τον άλλο και συνειδητοποιεί πράγματα που δε φανταζόταν ότι ίσχυαν και διαλύονται μύθοι που μέχρι τότε δυσκόλευαν την καθημερινότητά τους. Με τη συμβολή της θεραπεύτριας κάθε μέλος καλείται να κάνει μετακινήσεις που ευνοούν την κατανόηση και αποδοχή του συντρόφου, καθώς και την επίλυση τυχόν συγκρούσεων.

Οικογενειακές Συνεδρίες: Σε μια οικογενειακή συνεδρία είναι δυνατό να συμμετέχουν όσα μέλη της εκάστοτε οικογένειας κρίνεται απαραίτητο κάθε φορά. Έτσι, μπορεί να αποτελείται από γονείς και παιδιά, αλλά και από γιαγιάδες, παππούδες και οποιονδήποτε σημαντικό άλλο αποτελεί μέρος του οικογενειακού συστήματος. Τα δυναμικά που αναπτύσσονται κατά την συνεδρία ανάμεσα στα μέλη, αλλά και μεταξύ μελών και θεραπευτή προσφέρουν πλούσιες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σχετίζεσθαι της συγκεκριμένης οικογένειας. Η τελευταία είναι πιθανό (και σύνηθες) να έχει απευθυνθεί στον ειδικό για ένα και μόνο μέλος της. Ωστόσο, γρήγορα γίνεται φανερό ότι το μέλος που «φαινομενικά» εκδηλώνει δυσλειτουργική συμπεριφορά-κατά την οικογένεια-είναι απλώς η εκφόρτιση και η έκφραση μιας γενικότερης δυσλειτουργίας ή κρίσης της οικογένειας. Έτσι, το «πάσχον μέλος» αποφορτίζεται, ελευθερώνεται και ο καθένας καλείται να διαπιστώσει με ποιο τρόπο μπορεί να συμβάλλει στην εκδήλωση του συμπτώματος αυτού και να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης.

Βιωματικές Ομάδες: Οι βιωματικές ομάδες αποτελούν ένα μέσο προσωπικής ανάπτυξης. Οι συμμετέχοντες μέσα από την διαδικασία μπορούν να συνειδητοποιήσουν τα στοιχειά της προσωπικότητας τους που τους δυσκολεύουν στην επαφή τους με τους άλλους ανθρώπους, να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο που λειτουργούν οι ίδιοι μέσα στις σχέσεις τους, να βελτιώσουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες επικοινωνίας και έκφρασης τους και να βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας. O αριθμός των συμμετεχόντων κυμαίνεται από 4 έως 6 μέλη. Ο αριθμός των συναντήσεων καθορίζεται με την κάθε ομάδα. Η διάρκεια μιας βιωματικής ομάδας είναι 90 λεπτά. Βιωματικές ομάδες με συγκεκριμένη θεματολογία οργανώνονται στο χώρο μου ανά περιόδους. Μπορείτε να ενημερώνεστε από την παρούσα ιστοσελίδα.

Online Συνεδρίες: Στόχος της συνεδρίας μέσω Skype είναι να διευκολύνει ανθρώπους με προβλήματα μετακίνησης, με αναπηρία, με σοβαρές ασθένειες ή άτομα που ζουν απομακρυσμένα από το αστικό περιβάλλον της πόλης μας ή ταξιδεύουν στο εξωτερικό, να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες μου. Οι συνεδρίες μέσω Skype έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και τη δομή των συνεδριών που πραγματοποιούνται πρόσωπο με πρόσωπο και απευθύνονται σε ενήλικες, γονείς, οικογένειες, ζευγάρια και εφήβους. Πρέπει να τονίσω ότι η επίσκεψη στο χώρο του γραφείου μου προτιμάται, έστω και για μία φορά αν είναι δυνατόν γιατί η αλληλεπίδραση ανάμεσα στον ψυχολόγο και στον πελάτη από κοντά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πορεία της ψυχοθεραπείας.  Φυσικά, και στην διαδικτυακή συμβουλευτική ισχύει το απόρρητο του επαγγέλματος.

Από τον δικό σας χώρο, αυτό που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής, ένα μικρόφωνο και μια web camera. Δωρεάν μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα Skype και αφού επικοινωνήσετε μαζί μου θα καθορίσουμε μαζί το πρώτο ραντεβού, και θα σας δώσω όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Ο τρόπος με τον οποίον μπορεί να γίνει η πληρωμή των συνεδριών της Online Συμβουλευτικής είναι με τραπεζική κατάθεση τουλάχιστον μέχρι μία ημέρα πριν το συμφωνημένο ραντεβού. Μετά την κατάθεση των χρημάτων μπορείτε να με ενημερώσετε μέσω e-mail ή και τηλεφωνικά, για την επιβεβαίωση της κατάθεσής σας. Η απόδειξη πληρωμής θα σας σταλεί ταχυδρομικά στη διεύθυνση που θα δηλώσετε.

Επαφή Skype: mariapapakyriakoupsycho