Προτάσεις

Βιβλιοπροτάσεις για ζευγάρια!!!

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Αν λοιπόν θέλετε να βελτιώσετε την μεταξύ σας επικοινωνία και να είστε πιο ικανοποιημένοι με την συντροφική σας σχέση χρειάζεται να δουλέψετε πάνω σ' αυτό. Στη συνέχεια σας προτείνω μερικά βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Περισσότερα...

Βιβλιοπροτάσεις για γονείς!!!

Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους που αποκτούμε στη ζωή μας είναι αυτός του γονιού. Κανένας δεν ξέρει πως να είναι γονιός μέχρι τη στιγμή που το παιδί του έρχεται στη ζωή του. Κανένας επίσης δεν είναι ίδιος γονιός με κάποιον άλλο. Ούτε καν το ίδιο το ζευγάρι δεν μπορεί να ακολουθεί τις ίδιες αρχές γονεϊκότητας πάντα και τους ίδιους κανόνες.

Περισσότερα...

Προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο, Οικο-συστημική προσέγγιση.Alex Molnar, Barbara Lindquist

Ακόµη και ο πιο επιτυχηµένος εκπαιδευτικός φτάνει κάποτε σε σηµείο να µην ξέρει πώς να αντιµετωπίσει ένα πρόβληµα το οποίο 

παρουσιάζεται στην τάξη του. Μαθητές που δεν διαβάζουν, που απουσιάζουν συνεχώς, που θορυβούν, που καβγαδίζουν µε τους συµµαθητές τους. 

 

 

Περισσότερα...

Παραμύθια και Παιδική λογοτεχνία με θέμα το διαζύγιο

Το διαζύγιο είναι μια νέα κατάσταση πάντα στη ζωή του παιδιού, που μπορεί να προκαλέσει διάφορα ερωτήματα και απορίες. Τα παραμύθια και η παιδική λογοτεχνία ανάλογα με την ηλικία του παιδιού είναι ένας από τους τρόπους που μπορούμε να του μιλήσουμε για αυτή την νέα κατάσταση που δημιουργείται στη ζωή του.

Περισσότερα...