Παιδί & Οικογένεια

Θεραπευτικό Πρόγραμμα "Ζω-γραφίζω"

Ζω-γραφίζωΤο πρόγραμμα Ζω-γραφίζω είναι μία θεραπευτική παρέμβαση που συνδυάζει την παροχή εκπαίδευσης με ψυχοθεραπευτικά στοιχεία. Στηρίζεται στις αρχές της συστημικής θεραπείας και της θεραπείας Εστιασμένης στη Λύση. Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 8 εβδομάδες.

Στις 3 πρώτες συναντήσεις εφαρμόζονται μορφές ψυχο-εκπαίδευσης με τους γονείς με στόχο να είναι σωστά ενημερωμένοι, να δρουν κατάλληλα και να είναι προετοιμασμένοι για τη σωστή και δυναμική υποστήριξη των παιδιών τους. Οι γονείς σε αυτές τις συναντήσεις θα επανδρωθούν με γνώσεις και τεχνικές, σε τομείς όπως η επιβράβευση και η αυτοπεποίθηση των παιδιών, στις τεχνικές ενεργητικής ακρόασης και θα ενημερωθούν για τα ΒΗΜΑΤΑ και τους ΣΤΟΧΟΥΣ του προγράμματος. 

Στις επόμενες 5 συναντήσεις το πρόγραμμα θα ασχοληθεί απευθείας με την ομάδα των παιδιών. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρχει διαρκής καθοδήγηση και εποπτεία των εκπαιδευτικών από τις συντονίστριες του Ζω-γραφίζω.

Γιατί οι ενημερωμένοι γονείς είναι το κλειδί για ένα καλύτερο αποτέλεσμα!

 

zwgrafizw_flyer zwgrafizw_poster

 

Η Ψυχοθεραπεία & η Συμβουλευτική σε Παιδιά και Εφήβους

Όλοι οι γονείς έχουν παρατηρήσει, ότι σπάνια το παιδί τους θα τους ζητήσει να επισκεφτούν κάποιον γιατρό όταν δεν θα αισθάνεται καλά, πολύ δε περισσότερο ψυχίατρο ή ψυχολόγο. Αν αυτό κάποια στιγμή συμβεί τότε το πρόβλημα μπορεί πλέον να δυσκολεύει πολύ το παιδί.

Περισσότερα...

Παρακολουθώ και Μαθαίνω για το παιδί μου

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα αρθρογραφήσω με θέμα τα παιδιά εκείνα που εμφανίζουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα. Όταν η παρουσία τους μέσα στην οικογένεια γίνεται περισσότερο αισθητή από ότι θα έπρεπε, όταν πολλά σημάδια συμπεριφοράς τους προκαλούν ανησυχία στους γονείς τότε η πληροφόρηση μπορεί να γίνει η αιτία για δρομολόγηση της επίλυσης των προβλημάτων.

Περισσότερα...

Όταν το παιδί ζει με τον ένα γονιό

Στο προηγούμενο άρθρο μου είχα ασχοληθεί με τον γονιό όταν εκείνος μένει μόνος στη ζωή, για διάφορους λόγους, και το πώς αντιμετωπίζει το πλήθος των προβλημάτων που συνδέονται κυρίως με το παιδί ή τα παιδιά που έχει υπό την προστασία του. Σήμερα θα αναφερθώ στα παιδιά της μονογονεϊκής οικογένειας που πάρα πολλές φορές παρουσιάζουν αρνητική στάση στις καθημερινές κοινωνικές συναναστροφές τους ή κακές μαθησιακές επιδόσεις σε πιο ακραίες περιπτώσεις ακόμη και αντικοινωνικές έως περιθωριακές συμπεριφορές.

Περισσότερα...